Hoe dik moet een yogamat zijn?

In dit artikel bekijken we de belangrijkste overwegingen om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Verscheidenheid aan eigenschappen

Yogamatten zijn verkrijgbaar in diverse materialen, vormen, kleuren, diktes, lengtes en breedtes, waardoor er voor ieder wat wils is. Het uiteindelijke doel is om een comfortabele en hygiënische ondergrond te hebben met de juiste grip en isolatie, zodat je optimaal van je yogasessies kunt genieten.

Dikte van de yogamat

Hoe dik een yogamat extra dik moet zijn, hangt volledig af van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Er zijn verschillende opties beschikbaar, variërend van dunne matten van 1,6 mm tot dikke matten van 6 mm. Dunne matten zijn ideaal voor reizen vanwege hun draagbaarheid, terwijl dikke matten meer demping en comfort bieden, vooral voor mensen met gevoelige knieën.

Lengte en breedte

Naast dikte zijn ook lengte en breedte belangrijke overwegingen bij het kiezen van een yogamat. Standaardmaten zijn doorgaans 183 cm x 61 cm, maar als je meer ruimte wilt, kun je kiezen voor langere of bredere matten, zoals 200 cm lang of 66 – 80 cm breed, afhankelijk van jouw voorkeur.

Een standaard yogamat of dikke yoga mat kopen?

Welke yogamat het meest geschikt is, is voor iedereen anders. Over het algemeen wordt de dunne yogamat gebruikt voor yoga-oefeningen, vanwege de goede demping en het contact met de grond. Je kunt een dikke yogamat kopen wanneer je oefeningen wilt doen waarbij meer comfort gewenst is, zoals buikspieroefeningen of pilates of wanneer je yoga op een minder intensieve manier uitvoert.

Als je nog steeds twijfelt over welke mat het beste bij jou past, aarzel dan niet om hulp te vragen bij het maken van je keuze! Dit kan bij 2behome.store!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.