Meer in balans komen als zwangere vrouw

Yoga gaat over het in balans brengen van lichaam en geest. Logisch dus dat er speciale zwangerschapsyoga is, want je lichaam en geest veranderen enorm als je in verwachting bent. Je hebt een kindje dat je in je buik draagt, je krijgt zwangerschapskwaaltjes en bent sneller vermoeid. Wat leer je allemaal tijdens zwangerschapsyogalessen en wat maakt dat je hierdoor goed voorbereid bent op de bevalling?

De positieve effecten van zwangerschapsyoga

Tijdens je zwangerschap vindt een verandering in hormonen plaats, die je lichaam voorbereidt op de bevalling. Hierdoor worden de banden van onder andere je bekken weker, zodat het kindje makkelijker geboren kan worden. Ook ander bindweefsel in je lichaam wordt weker. Dit zijn de positieve effecten van yoga:

– Je maakt je spieren soepeler en sterker en je ontwikkelt ook je pezen en bindweefsel, waardoor je houding verbetert en het kindje makkelijker te dragen is.

– Je leert oefeningen die je gebruikt bij specifieke lichamelijke klachten.

– Je leert hoe je meer ruimte in je lichaam creëert en dieper ademhaalt.

– Je ontdekt houdingen die fijn zijn tijdens de weeën en de bevalling.

– Je leert om goed naar je lichaam te luisteren en je grenzen aan te geven.

– Met behulp van ademhalingstechnieken ontspan je makkelijker en leer je bovendien om imperfecties te accepteren.

– Je kijkt positiever naar je lichaam en naar wat je allemaal kan.

– Je voelt je zekerder over jezelf en de aanstaande bevalling.

Mentale veranderingen en verandering van zorgkosten

Tijdens een zwangerschap verandert er ook op mentaal vlak veel. Je draagt immers een kindje en hebt naast de verantwoordelijkheid voor jezelf ook de verantwoordelijkheid voor de ongeborene. Volg je al gewone yogalessen? Geef dan bij de docent aan dat je zwanger bent, zodat je aangepaste oefeningen krijgt en weet welke oefeningen je juist moet vermijden. Tijdens je zwangerschap, bevalling en kraamtijd heb je uiteraard andere zorgkosten. Daarom is het een goed idee om te bekijken wat de vergoedingen zijn die je verzekering biedt voor kosten die veel voorkomen.

Zorgverzekering en vergoedingen

Wil je weten welke zorgverzekering het beste past bij jouw situatie? Bij Poliswijzer vergelijk je de zorgverzekeringen vergelijk je de zorgverzekeringen van meer dan dertig zorgverzekeraars. Daarnaast is er ook informatie te vinden over vergoedingen die te maken hebben met zwangerschap, zoals de vergoeding voor zwangerschapsyoga. De vergelijkingssite is volledig onafhankelijk, wat inhoudt dat de zorgverzekeraars niet betalen voor een opname in de vergelijking en geen invloed hebben op de ranking. De vergelijking is zo volledig mogelijk en toont ook verzekeraars waarmee Poliswijzer niet samenwerkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.