Welke yoga oefeningen niet bij zwangerschap

Yoga kan een geweldige manier zijn om fit te blijven tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam van een vrouw en daarom is het belangrijk om specifieke oefeningen te vermijden die niet geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Yoga kan een geweldige manier zijn om fit te blijven tijdens de zwangerschap, maar er zijn enkele oefeningen die men beter kan vermijden. Hieronder zijn enkele van de yoga-oefeningen die niet geschikt zijn voor zwangere vrouwen.

1. Oefeningen die druk uitoefenen op de buik

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om oefeningen te vermijden die druk uitoefenen op de buik, zoals buikspieroefeningen, of oefeningen waarbij je op je buik ligt. Dit kan druk uitoefenen op de baarmoeder en het kindje.

2. Oefeningen die inversies bevatten

Inversies zijn oefeningen waarbij de voeten boven het hoofd zijn, zoals hoofdstand, schouderstand of handstand. Deze oefeningen kunnen de bloedstroom naar het kindje beïnvloeden en daarom wordt afgeraden om deze oefeningen te doen tijdens de zwangerschap.

3. Oefeningen met extreme bewegingen

Het is belangrijk om oefeningen te vermijden die extreme bewegingen bevatten, zoals snelle of schokkende bewegingen. Dit kan leiden tot vermoeidheid of zelfs tot een miskraam.

4. Oefeningen met veel balans

Oefeningen met veel balans, zoals eenhoorn, zijn niet geschikt tijdens de zwangerschap, omdat zij een groter risico op valpartijen met zich meebrengen.

5. Hevige cardio oefeningen

Hevige cardio oefeningen zoals hardlopen of fietsen, zijn vaak af te raden tijdens de zwangerschap. Dit kan leiden tot een overmatige vermoeidheid en kan ook een risico vormen voor het kindje.

In het algemeen is het belangrijk om oefeningen te vermijden die druk uitoefenen op de buik, inversies bevatten, extreme bewegingen bevatten, veel balans vereisen en hevige cardio oefeningen. Het is aan te raden om overleg te plegen met een arts of

een gekwalificeerde yoga-instructeur voordat je begint met een yoga-routine tijdens de zwangerschap. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de yoga-oefeningen die je doet veilig zijn voor jou en je kindje. Het is ook belangrijk om te luisteren naar je lichaam en te stoppen met oefeningen als je je ongemakkelijk of moe voelt. Het is ook aan te raden om een ​​zwangerschapsyoga-klasse te volgen die specifiek gericht is op de specifieke behoeften van zwangere vrouwen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.